Kismamaként nekem is viszketett a hasamon a bőr, van rá egy tuti tippem, nekem legalábbis bevált: a dm-ben kapható “babylove mama Schwangerschaftsöl”, magyarul asszem Terhességi csíkok elleni olaj-ként tartják nyilván. A dm babarészlegén 900 Ft körül fellelhető, és állítólag tökugyanolyan jó, mint a 4ezertől csillagoségig olajcsodák.

Minden nap igyekeztem bekenni vele a hasam. Persze előfordult, hogy rohantam és  nem volt időm bekenni, na olyankor viszketett :] Combokra, csípőre, mellekre is ajánlják a csíkok ellen. (Hiperérzékeny bőrre is jó, nincs benne semmi káros anyag.)

A 37. héten még lelkendeztem egy kismamatársamnak, hogy nem lettem csíkos, pedig rámugrott +15 kiló. Na ehhez képest a 40. hétre megrepedt a bőröm ott, ahol nem kentem, dehát magamra vessek – nem tartottam be a csomagoláson olvasható instrukciókat. (A hasamon ugyan semmi csík, de nem vigasztalt.)

Úgyhogy szólok jó előre, hogy ha ennyit híznál, mint én (min. 18 kg), meg egyébként is, ne felejtsd el a csípődön oldalt, meg a combodon is kenni a bőröd, ne csak a hasadon.  Most lassan 3 hónapos a babám, és annak ellenére, hogy szülés után egyáltalán nem kenegettem, már szinte nem is látszanak a csíkok. De ha megmaradnának, az sem nagyon izgat, szerintem inkább érdekesek, mint csúnyák.

Kaptam ajándékba Vichy terhességi csíkok elleni krémet (Vichy Complete Action Anti Stretch Mark Cream), amit ha már megvan, majd elhasználok, és majd beszámolok az eredményről, eltünteti-e a kialakult csíkokat. De magamtól nem vettem volna meg, főleg az összetevői miatt. Persze ha jól működik, nem szólok rá semmi rosszat, sokan esküdöznek, hogy mennyire tuti. Meglátjuk.

Visszatérve a dm-es anticsíkolajra, a Vichy-ével szemben természetes növényi olajak az összetevői, nincsen benne semmi kőolajipari melléktermék. És a legfontosabb: hatékony.

A kép forrása a http://codecheck.info.

-
Update:
A Vichy terhességi csíkok elleni krémből (Vichy Complete Action Anti Stretch Mark Cream) kettőt kaptam, egyet próbáltam. Szülés után a már kialakult csíkokat nekem nem tüntette el, bár nem is feltűnőek, alig látszanak. Igaz, nem kentem magamra naponta és szívesen a Vichy termékét, lsd. feljebb. A másik tubust elajándékoztam egy kismamának, aki tudta használni még megelőző jelleggel.


Kapcsolódó bejegyzések:

.

Calotropis Theme designed by itx