Az instant smink (vagy más néven szemhéjmatrica) nagyon jó ötletnek tűnt, időkímélő ügyességnek. Leopárdmintásat rendeltem, mert azért gyanítottam én, hogy a “sima” szemhéjsmink-verziókat hamarabb feldobom, mint amennyit elvacakolok az “instant” változattal.

A kép forrása: http://www.coloronpro.com/products/large/leopard-lounge1.jpg

Majdnem nem rendeltem, merthogy: 1. mi van, ha nem jó a mérete az én szemeimre, túllóg/kicsi lesz? 2. amennyit szöszölni kell vele, addig nem kiszemhéjsminkelem magam az oldszkúl módszerrel pikk-pakk? 3. inkább veszek az árán egy szemhéjfestéket, jobban megéri, már csak azért is mert tovább tart, és sokoldalúabban használható. 4. mi van, ha nem ugyanúgy sikerül a szememre passzintani őket, és felemás lesz?

Az utolsó gyanúpontba ütköztem bele legelőször és a leglátványosabban. Pedig kézügyességem van. Így aztán ez az egész instant smink felesleges tökölődésnek tűnik, mert miután lehámoztam a tárolópapírról, meg a műanyagról, a szempillák vonalához kell illeszteni, majd rásimítani az ásványi festékanyagot a papírsablonon keresztül a szemhéjra, lehámozni róla, és a mellékelt fehér porral, ecset segítségével fixálni is kell.

A kép forrása: http://casss.blogg.se/images/2009/hihiahdaed_46499510.jpg

 

Persze ezt nagyon gyorsan is csinálhattam volna, de én inkább ügyelni akartam arra, hogy mindkét szememre tökugyanabban a szögben illesszem, ugyanoda essenek a leopárdminták, stb. Mégsem sikerült. Lehet utána paszatolni, de akkor oda a leopárdminta. Ami meg kell hagyni, tényleg jól néz ki. Csak amíg elkorrektúrázgattam a széleit, azalatt megrajzolhattam volna magamnak. Az első gyanúpontban ártatlan a termék, az én nagyméretű szemeimre is passzolt, és nem is lógott túl.

Szóval ezt az instant sminket azoknak találhatták ki, akik nagyon-nagyon nem értenek a szemhéjfestéshez, nincs a közelükben kozmetikus/sminkes/bárki, aki bánni tud szemhéjfestékkel, és nem bánják, ha az eredmény esetleg felemás (vagy van szögmérőjük, és nem restek használni.)

Te esetleg máshogy tapasztaltad? Oszd meg itt!

 

Kapcsolódó bejegyzések:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Calotropis Theme designed by itx