Különleges alkalmakkor sokat tud dobni a sminken egy műszempilla, drámaivá teheti a megjelenésünk, vagy “csak” igéző tekintetet varázsol.

Hogyan tegyem fel a műszempillát?Idén nyolc éve tanulok táncolni, így már színpadra is keveredtem pár alkalommal. Először legalább negyedórás művelet volt, amíg rettentő óvatosan felbűvöltem a helyükre a soros műpillákat. Így is elengedte a ragasztó az egyik szélén, a többi részén viszont alig lehetett lerobbantani.

Áttanulmányoztam pár oktatóanyagot a jutyúbon, felszerelkeztem szempillaragasztó-lemosóval, és nem lohadt a lelkesedésem. Pár alkalom után pikk-pakk felraktam: elég rá 5 perc is, és biztosan tart – lemosó azóta sem kellett.

Lássuk 5 egyszerű pontban, lépésről lépésre:

 1. Kiveszem a csomagjából, ügyelve rá, hogy jobb- és baloldalas is van belőle.
  >
 2. Odapróbálom a szememhez: a kicsi pillák a szem belseje felé, a hosszabbak a külseje felé essenek. Ha szükséges, levágok a külső végéből, ahol a hosszabb pillák vannak.
  >
 3. Rákenem a ragasztót: végighúzom a tubuson egy lassú, könnyed mozdulattal. (A saját kicsi ragasztójával szoktam, esetleg egy ferdevégű pálcikára kenek belőle, és azon húzom végig. Profik a DUO márkájú ragasztót használják.) Várok kb. fél percet. (Hogy a ragasztó nyúlósabb, ragacsosabb legyen, és jól kössön.)
  >
 4. A szemhéj külső végéhez illesztem, a saját pillák fölé egy leheletnyivel (hogy ne ragadjon velük össze), és óvatosan rányomkodom. (Profik tippje: húzd rá a tövére a szemhéjad, hogy úgy ragadjon rá, mintha a saját szempilláid lennének.)
  >
 5. Áthúzom a pillák tövét sötét tussal vagy szemhéjfilccel (esetleg még összegöndörítem a saját szempillákkal), és óvatosan spirálozom.

Kész, jöhet a másik szem.

Jó, de  hogy jön majd le?
Megfogom az egyik szélénél és apránként, óvatosan lehúzom: simán le kell jönnie. 

Ha mégsem: fültisztító pálcikát mártok a ragasztólemosóba, és a szempillák tövéhez nyomkodom, majd ha leoldódott, leszedem. (De erre nekem még nem volt szükségem.)

A videó, ami alapján tanultam:


Plusz kettő, ha vizuális típus vagy, gyakorlásképpen:

Kellemes szépítkezést :]


Ha most próbálsz először műszempillát Magadra szerelni, sok sikert! Leld benne örömed :]

Képek: szepsegtrend.hu

Ha szeretnéd, hogy dobjak Neked egy mailt, ha írtam újabb bejegyzést, itt szólhatsz.

 

Kapcsolódó bejegyzések:

.

Calotropis Theme designed by itx