Nagy sikerű szilveszteri és egyéb célú rágcsálnivaló. Egy újságból téptem ki a receptet sok éve. (Ha ráismersz, honnét, szólj, mert szívesen megjelölném a forrást.) Az eredeti összetétel túl sós lett, ezért módosítottam.
Hozzávalók:
30 dkg vaj
25 dkg juhtúró
60 dkg liszt
0,5 dl joghurt
3 dkg élesztő
1,2 dl tej
1 dkg só
Elkészítése:
1. A vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a juhtúrót, a lisztet, a joghurtot és az élesztőt.
2. Alaposan összegyúrjuk, lassan hozzáadva a tejet és legvégül a sót.
3. Langyos helyen kelesztjük háromnegyed órát.
4. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle.
5. Konyharuhával letakarva újabb 15 percig pihentetjük, majd tepsibe tesszük, és 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tipp: Még a sütés előtt szórhatunk rá szezám- vagy lenmagot.
Én nem szoktam várni vele újabb 15 percet a kelesztés után, a 2 tepsinyi pogácsa kiszaggatása közben úgyis eltelik kb. ennyi idő.
Meg lehet kenni sütés előtt egész felvert tojással is, úgy fényes lesz a teteje.
Mivel megadta magát a legkisebb méretű pogácsaszaggatóm, utoljára 4 centes mércével szaggattam ki.

Ez az eredeti cetli. Tudod, melyik újságból lehet?
Ha szeretnél mailben kóstolót a legújabb tippekről, receptekről: itt szólhatsz.
Ha nem szeretsz e-mailt kapni, kövess facebookon vagy twitteren!