Megszerettem a kávét, így a vele készült sütiket is szívesen tesztelem. Koffeinmentes muffin receptjét próbáltam vissza-koffeinesítve. Hémangi írja a vegavarázs.hu-n:
Isteni édesség azoknak, akik szeretik a kávé ízét.
Remek választás reggeli vendégek esetén
Hozzávalók:
20 dkg liszt
14 dkg cukor
egy csipet só
1 tk sütőpor
10 dkg vaj
1 dl joghurt
1 dl langyos víz
1 tk szódabikarbóna
3 tk koffeinmentes instant kávéA díszítéshez:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1,5 tk koffeinmentes instant kávéElkészítése:
A kávét feloldjuk a vízben, majd egy tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Beletesszük a joghurtot, a szódabikarbónát és a vajat, majd a kávéval az egészet elkeverjük. A muffinformákat háromnegyedig megtöltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Nekem 14 db lett ebből az adagból. Kb. 25 perc alatt megsül.
Közben elkészítjük a krémet: habosra keverjük a vajat, a porcukrot és a kevés vízben feloldott kávét. Ha a muffin megsült, félretesszük, és ha már teljesen hideg a teteje, habzsák segítségével díszítjük.Kép/szöveg: vegavarazs.hu
Nekem ilyen lett:
Nem volt itthon joghurt, így kefir ment bele helyette. Mentes helyett koffeines instant kávét használtam. (Nem vagyok oda az instant dolgokért, nem is tudom minek van ilyen itthon: talán csak végszükség és érzékeny gyomrú vendégek esetére. )
A figyelmeztetés ellenére rányomtam a krémet még mielőtt kihűlt volna. Na, azt nem kellett volna, mert rögtön olvadni kezdett a benne lévő vaj és elindult róla lefelé. Ezért krémesebb az enyém, mint az eredeti.
Szem- és íztanúk szerint: ?Finom volt meg szép is? :]
A recept tehát működik, fogom még készíteni.
-_-
Ha szeretnéd, hogy örüljek, és hogy dobjak Neked egy mailt, ha újabb cikket írtam: itt szólhatsz.
Ha nem szeretsz e-mailt kapni, kövess facebookon vagy twitteren!