Lukréciánál olvastam a kímélő bőrradír receptjét, és annyira egyszerűen hangzott így házilag is, hogy úgy döntöttem, egy próbát mindenképp megér!

_
Mielőtt leültünk vacsizni, odacsempésztem a hozzávalókat az asztal egyik sarkába, és mire tündérmanócskám elmélyülten befalatozta a gnocchi-adagját (amit én jóval hamarabb eltüntetek), addigra össze is kevergettem a hozzávalókat. Utólag jutott eszembe, hogy botmixerrel még gyorsabb és egyszerűbb lett volna – na de majd legközelebb.

bőrradír házilag kiprobaltam.huAz én verzióm a RECEPTre: 
2 rész demerara (= barna nádcukor)
1 rész holt-tengeri só

szőlőmagolaj
25 csepp levendula illóolaj
12 csepp citrom illóolaj

Elkészítése:
0. Széles szájú üvegbe tettem a hozzávalókat, hogy könnyen kevergethessem, és utána is könnyen hozzáférjek.
1.  A nádcukrot és a holt-tengeri sót összekevertem.

2.  Felöntöttem annyi szőlőmagolajjal, amennyit felvett. (“Nagyon fontos, hogy ne álljon az olaj a tetején, hanem “kását” kapjunk.” )
3.  Átkevertem, belecsepegtettem az illóolajakat, készre kevertem.

Használata:
Tusolás után finoman átdörzsöltem vele a bőröm (a talpamnál nem finomkodtam), langyos vízzel leöblítettem, és törölközés helyett fürdőköpenybe bújtam. (“Csak leitatjuk a fennmaradó vizet a bőrről, ne dörzsöljük át a törölközővel, hogy ne töröljük le a szőlőmagolajat!”
)

“(…) citrom illóolajjal turbóztam, mert az jót tesz a felkarom pöttyeinek, ezzel viszont vigyázzunk nyáron (fényérzékennyé tehet)!

Tapasztalataim szerint nagyon szépen rendbe teszi a bőrt, heti 1x használom, (…) és meg vagyok elégedve a bőrömmel, nem száraz, nem cserepes, és nem is érzem úgy, hogy nem kap levegőt a krémektől.

Egyetlen hátránya: a kád tökéletes korcsolyapályává válik tőle, szóval csak óvatosan! :D”

Forrás: http://lukreciakencei.hu/recept/testapolas/borapolas/testradirok/kimelo-edes-sos-borradir   2011.09.11.

Ahogy a recept szerzője írja, vigyázzunk vele: a tusoló alja is jól csúszott. Számítottam rá, így nem volt balesetveszélyes.

bőrradír házilag kiprobaltam.hu

Eddig a LUSH Ocean Salt-jára esküdtem, meg a cukorradírjaira, amik abszolút ejha!-faktorosak nálam (=használatuk utáni megállapításaim tartalmazzák az elismerő szavacskát: pl. ejha, de sima/puha lett a bőröm! Ejha, de frissítő érzés!, stb.) Most viszont vérszemet kaptam: ilyen finomságokat én is tudok mixelni házilag!

 Kímélő édes-sós bőrradír
Hozzávalók: amúgyis használom a háztartásban

Elkészítése: könnyű és gyors
Használata: nem macerás*
Eredmény: meggyőző
Ejha!-faktor: van

(*Hullik meg ragacsos-olajos, de a tusolóban ez kit érdekel? Legalább el tudom használni utána gyors tisztogatás gyanánt azt a babafürdetőt, ami nekünk nem vált be, viszont jó nagy kiszerelés.)

+ TIPP: 2 evőkanál növényi olajhoz kb. 6 csepp illóolajat, 50 ml bázisolajhoz 20-25 csepp illóolajat ajánlanak.

Kellemes alkotást! :]

-_-

Ha szeretnéd, hogy örüljek, és hogy dobjak Neked egy mailt, ha újabb cikket írtam: itt szólhatsz.
Ha nem szeretsz e-mailt kapni, kövess facebookon vagy twitteren!

Kapcsolódó bejegyzések:

.

Calotropis Theme designed by itx