avokádóElső találkozásom az avokádóval tizenpár éve nem végződött rajongással, sőt.  Beleharaptam a kemény, zöld érdekességbe (a héja nélkül persze), megállapítottam, hogy szappanízű borzalom, és évekig kerültem.

Aztán egy isteni guacamole után leesett, hogy nem éretlenül, és nem magában kellett volna kóstolni. Nagyon is érdemes volt adni neki még egy esélyt:  az avokádó nagyon egészséges, nagyon jót tesz a bőrünknek, és nagyon hamar finom reggeli / vacsora / előétel varázsolható belőle.

A következő avokádókrém és guacamole receptet évek óta sikerrel tesztelem. Ha szereted a fokhagymát, és unod a körözöttet, próbáld ki!

Ha paradicsom nélkül készíted, villámgyors avokádókrémet, ha pedig vele, guacamolét kapsz eredményül.

Hozzávalók:
2 puha avokádó
1 kicsi lime leve vagy egész kevés citromlé
(2 közepes paradicsom héj nélkül, kimagozva, apróra kockázva)
2 gerezd fokhagyma
fél lilahagyma apróra kockázva
só, bors

Elkészítése:
1. A puha avokádót félbevágjuk, kipenderítjük a héjából, a húsát villával összenyomjuk. Sózzuk, borsozzuk.
2. Hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, az aprított vagy reszelt lilahagymát (és az aprított paradicsomot).
3. Beleöntjük a lime- vagy citromlét, alaposan összekeverjük.
Lehet bele tenni 1 evőkanál tejfölt is.
guacamole vagy avokádókrém

Plusz tippek:
> Ha nagyon sietek, a a lilahagymát is lenyomom a fokhagymanyomón.
> Érdemes készítés közben kóstolni, hogy ízlésünknek megfelelően legyen fűszerezve. (Fokhagyma, só, bors plusz/mínusz, és ne legyen savanyú a sok citromlétől.)
> Az avokádó magját csíráztathatjuk: van, akinek sikerül szép növényt nevelnie belőle!
Ötletek a csíráztatáshoz és további avokádóreceptek: http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/avokado.html

Képek: isteninovenyek.hu,  kicsivu.hu
A guacamole fotójára kattintva egy másik receptet találsz.

Jó étvágyat :]

Ha szeretnél mailben ízelítőt a legújabb receptekről, terméktesztekről: itt szólhatsz.
Ha nem szeretsz e-mailt kapni, kövess facebookon vagy twitteren!

Kapcsolódó bejegyzések:

.

Calotropis Theme designed by itx