Ezt a tortát a neve miatt próbáltam ki, a jelenleg Dublinban élő ünnepelt meglepetés-szülinapjára sütöttem. Finom lett és sikert aratott, így Tündérmanóm szülinapjára is ezt készítettem, csokibevonattal tuningolva. Mivel eddig mindenkinek ízlett, és a receptet is kértétek, ezennel közkinccsé teszem :]
Az eredeti recept egy vega szakácskönyvben található (Ínyenc családi szakácskönyv hús nélkül, Bp., 2002, Heted7világ Kiadó, 190. oldal), ezt fejlesztettem tovább:
Egy nagy tálban 22 dkg rizslisztet,
22 dkg barna cukrot (demerara),
2 kiskanál borkő sütőport,
1/4 kiskanál sót,
1 kiskanál fahéjat,
3 tojást
1 bögre olajjal alaposan összekeverünk.
6 almát megtisztítunk, apró kockákra vágunk,
és 1 bögre apróra vágott mandulával (vagy dióval) a tésztába kavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és
kb. egy órát sütjük 175°-on.
1,5 tábla 65%-os étcsokit gőz felett megolvasztunk,
kevés olajat löttyintünk hozzá (hogy fényes legyen a bevonat), és simára keverjük,
majd a tortára öntjük.
Mandulával (vagy dióval, dekorszívvel, stb.) díszítjük.
+ Tippek:
A fahéj helyett, vagy mellé tehetünk bele őrölt szegfűszeget, úgy is finom.
Ha megreped a torta, nem gond: a repedéseken beszivárog a csoki, és még finomabb lesz ;]
Jó étvágyat!
Ha szeretnél mailben kóstolót a legújabb tippekről, receptekről: itt szólhatsz.
Ha nem szeretsz e-mailt kapni, kövess facebookon vagy twitteren!