Szemünk kicsi rosszcsont fényének a legjobbat akarjuk. Ezért nem kérdés, hogy a buksiját nem fürdetjük a legtöbb gyermeksamponban simán megtalálható SLS-ben*, zsenge hajszálacskáit nem fullasztjuk szilikonba (az összetevők között PEG és hasonló álneveken).
Sőt, az erkölcsi útmutatás végett olyan terméket sem veszünk, aminek gyártója állatokat kínoz.

Az ideális gyereksampon kevés idő alatt is hatékonyan tisztít (vö. huncutka menekülni próbál), nem csípi a szemet**, és utána a haj könnyen (=hamar, sivításmentesen) fésülhető.
Az sem árt, ha anyukák számára is vállalható illattal rendelkezik, így én is tudom használni, és egy flakonnal több hely marad a fürdőszobában.

Előbbieket kizárva máris leszűkült a boltok polcán még szélesnek tűnő választék, és (hacsak nem akarjuk a samponunkat házilag készíteni) maradt pár megbízható márka.

Ideális gyereksampon: Farfalla vadrózsa sampon.Az egyik ilyen a már 20 éve bizonyító svájci Farfalla, aminek az arctisztító termékeit is elégedetten használom.

Így aztán örömmel olvastam a Hajvarázs felkérését, mely szerint választhatok egy terméket a kínálatukból a Kiprobaltam.hu -n történő megjelenésért cserébe.
Mert Farfalla termékeket is kínálnak, így nem volt kérdés, hogy tutira megyek, és olyan terméket választok, ahol nem érhet csalódás :]

Ez pedig a Farfalla vadrózsa sampon érzékeny fejbőrre és gyermekeknek.

 

Nézzük, teljesíti-e az ideális gyereksamponnal szemben támasztott elvárásokat?

  • Nem tartalmaz PEG-t, szilikont és SLS-t
pipa
  • Nem tartalmaz szintetikus aromát, színezéket és
    tartósítószert
pipa
  • Nem tesztelik állatokon sem a terméket, sem összetevőit
pipa
  • Hatékonyan tisztít
pipa
  • Nem marja a szemet, ha belekerül
pipa
  • A vele mosott haj könnyen fésülhető
pipa
  • Az illata kellemes, szelíd virágillat
 pipa
  • A vele mosott haj szép, egészségesen fénylő
pipa


Most is elégedetten használjuk. 

A tiszta életmód híveinek (is) figyelmébe: a Farfalla vadrózsa sampon Antalvali-ajánlott!  :]

 

* A Sodium Laureth Sulfat beceneve. Ez egy szintetikus tenzid, erélyesen szárító, olcsó habképző anyag. Rendszeres használata irritálhatja a nyálkahártyát és a szemet, egyes vizsgálatok szerint még a belső szervekre is veszélyes lehet. Ekcémát okozhat.
** A nem csípi nem azt jelenti, hogy csípné ugyan, mert roncsolja a szemet a benne lévő cucc, de jól teletömtük fájdalomcsillapítóval, hogy ezt a gyerek ne érezze. Na ilyenek a Farfallában garantáltan nincsenek.

Fotók: care2.com, hajvarazs.hu

Kapcsolódó bejegyzések:

.

Calotropis Theme designed by itx