Rákerestem a legegyszerűbb, leggyorsabb, ugyanakkor legfincsibb párolt káposztareceptre. A NoSalty-n találtam a legszimpatikusabbat. Ezt átköltöttem kevésbé édesre, aztán bezsebeltem az elismeréseket.
Alma azért maradt benne, a sima helyett pedig balzsamecetet használtam. Íme:
Hozzávalók (4 főre):
1 kis fej vöröskáposzta
1 közepes vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál barna nádcukor
balzsamecet
1 fél alma
só
Elkészítés:
1. A káposztát a külső leveleitől megszabadítjuk, félbevágjuk, torzsáját kiszedjük és vékony csíkokra vágjuk (vagy legyaluljuk).
2. Egy közepes lábosban az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
3. Rátesszük a káposztát, alaposan beleforgatjuk az olajba, cukrozzuk, sózzuk.
4. Megspricceljük balzsamecettel ízlés szerint, alaposan átforgatjuk.
5. Fedő alatt, időnként kevergetve puhára pároljuk. Közben a felaprított almát is hozzákeverjük a káposztához. (Ha szükséges, öntünk rá egy kis vizet, hogy le ne süljön.)
Nem voltam nagy vöröskáposzta-fan, de ez ízlik. Halacskát és újkrumplit sütöttem mellé, plusz egy rukkolasalit dobtam össze. Szép színes és ízletes ebéd lett.
Az édesebb forrás karamellizált cukorral és fahéjjal 8 főre: http://www.nosalty.hu/parolt_voroskaposzta_recept_58
Tetszett? Nyomj egy lájkot / pluszt, és köszi! Te is kipróbáltad? Mesélj, milyen lett?
Ehhez még senki nem szólt hozzá! Muszáj pedig! Nagyon-nagyon jó, hogy leírtad, mert esküszöm a kedvenc kajám a kacsacomb és pont tegnap mondtam anyukámnak, hogy a vendéglőkben mindig olyan finom a párolt vöröskáposzta, hogy a fenébe csinálják! Kipróbáljuk! köszi
Örülök, hogy hasznos a recept Ha kipróbáltad, írj, hogy ízlett! Üdv :]