web analytics

Rákerestem a legegyszerűbb, leggyorsabb, ugyanakkor legfincsibb párolt káposztareceptre. A NoSalty-n találtam a legszimpatikusabbat. Ezt átköltöttem kevésbé édesre, aztán bezsebeltem az elismeréseket.

Alma azért maradt benne, a sima helyett pedig balzsamecetet használtam. Íme:

Hozzávalók (4 főre):

1 kis fej vöröskáposzta

1 közepes vöröshagyma

2 evőkanál olaj

1 teáskanál barna nádcukor

balzsamecet

1 fél alma

Elkészítés:

1. A káposztát a külső leveleitől megszabadítjuk, félbevágjuk, torzsáját kiszedjük és vékony csíkokra vágjuk (vagy legyaluljuk).

2. Egy közepes lábosban az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.

3. Rátesszük a káposztát, alaposan beleforgatjuk az olajba, cukrozzuk, sózzuk.

4. Megspricceljük balzsamecettel ízlés szerint, alaposan átforgatjuk.

5. Fedő alatt, időnként kevergetve puhára pároljuk. Közben a felaprított almát is hozzákeverjük a káposztához. (Ha szükséges, öntünk rá egy kis vizet, hogy le ne süljön.)

Nem voltam nagy vöröskáposzta-fan, de ez ízlik. Halacskát és újkrumplit sütöttem mellé, plusz egy rukkolasalit dobtam össze. Szép színes és ízletes ebéd lett.

Az édesebb forrás karamellizált cukorral és fahéjjal 8 főre: http://www.nosalty.hu/parolt_voroskaposzta_recept_58

Tetszett? Nyomj egy lájkot / pluszt, és köszi!  Te is kipróbáltad? Mesélj, milyen lett?

 

Kapcsolódó bejegyzések:

2 hozzászólás

  • Melcsicicmic szerint:

    Ehhez még senki nem szólt hozzá! Muszáj pedig! Nagyon-nagyon jó, hogy leírtad, mert esküszöm a kedvenc kajám a kacsacomb és pont tegnap mondtam anyukámnak, hogy a vendéglőkben mindig olyan finom a párolt vöröskáposzta, hogy a fenébe csinálják! Kipróbáljuk! köszi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Calotropis Theme designed by itx